De avond voor elke verjaardag bij de familie Bakker gaan de harten sneller kloppen. De grote pan komt uit de kast en wordt gevuld met champions, kip en uien. Voor de marinade trek ik alles uit het keukenkastje wat ik maar tegenkom: appelstroop, stroop, ketjap. En vervolgens gaan er nog een paar ketchupflessen erbij en dan maar lekker pruttelen. De volgende dag, op de verjaardag, om een uur of 10 's avonds krijgen alle gasten een bord/kom met Allebak, geserveerd met een geroosterd sneetje brood. Dat doen we al 40 jaar. En de gasten smullen ervan.

Mijn recept heet Allebak.
Kip/ui/champignons/tomatenketchup, lekker met rijst en een sneetje brood. Maak een marinade voor de kip. In de marinade doe je alles wat in je keukenkastjes in de buurt is; Zout, peper, (zoete) stroop, appelstroop, ketjap, etc. Snij de kip in hapklare stukjes. Als de kip een half uur in de marinade heeft gezeten zet je een grote braadpan op het vuur. Snij een ui in grove stukken (8-10), Snij een goede hoeveelheid champignons ook klein. Doe Blueband of olie in de pan en gooi hier eerst de ui, dan de kip en daarna de champignons in de pan. Doe er daarna een paar flessen tomatenketchup bij en laat het geheel een uur pruttelen.

En smullen maar! Een dag van te voren maken maakt het nog lekkerder.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Verjaardag, Arnhem, Familietraditie

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Audio

De staaf van de smid

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

De natering moet een feestje zijn

23 oktober 2015
Werner Willemsen

Haring happen

12 februari 2015
C.V. De Bultendarpers

Halloween is hot !

29 oktober 2015
Patrick Uding

Een boom vol herinneringen

19 december 2014
Ann 't Hoen

't Olde Wief binnenhalen

09 augustus 2015
Ina Brethouwer

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek
VideoAudio

Carnavalsstunt

07 februari 2015
De Oude Gierpont
VideoGalerij

VuurFestival Meddo

27 februari 2015
Klaas te Kamp

Aanzegger, aanspreker, begrafenisondernemer...

09 februari 2015
Willi Wilbrink-Hensbergen

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem
VideoGalerij

Koningschieten

29 september 2014
Marjon Sloetjes