Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Tag / Lijst: Eten en drinken, Twello, Streekgerecht, Recept, Keuze van de redactie

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

VideoGalerij

Koningschieten

29 september 2014
Marjon Sloetjes
Galerij

'N Duvels drankje

11 juli 2015
Paul Hoftijzer

Carnaval met melk en peerdemennekes

05 februari 2015
Frédérique Donders

Achterhoek Spektakeltoer

29 augustus 2015
Ina Brethouwer

De modelbotter in de huiskamer

26 oktober 2015
Lex Terpstra

Nieuwjaarsduik, een sociale, frisse traditie

03 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf
VideoAudio

Carnavalsstunt

07 februari 2015
De Oude Gierpont

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk
VideoGalerij

Hummelose Volksfeest

07 augustus 2014
Harold Pelgrom
Video

Processies

01 juni 2014
G.H. van Hunen

Erebogen met Koninginnedag

06 januari 2015
Mieke de Borst-van Herwijnen

Beugelen als sport

22 april 2015
Harry Peters