Als het weer mooi warm weer is kook ik een grote pan kruudmoes, als het klaar is zet ik het op de plavuizenvloer in de kelder en eten we het de volgende dag.

Ingredienten zijn: mager gerookt spek, rookworst, gort, grote rozijnen, karnemelk en kervel uit eigen tuin. Eerst kook ik de spek en rookworst en de rozijnen, dan haal ik de rookworst er na een half uurtje uit en doe de gort erbij. Als deze gaar is doe ik er vers gesneden kervel bij en zout naar smaak, nu nog even heel kort op het vuur laten staan, daarna op koele plek aflaten koelen en pas na een paar uur de karnemelk erdoor roeren en dan op hele koele plaats weg zetten zodat alles goed op smaak kan komen.

De volgende dag na wens nog karnemelk erbij doorroeren voor de gewenste dikte.

Eet smakelijk

Tag / Lijst: Eten en drinken, Twello, Streekgerecht, Recept, Keuze van de redactie

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Video

Scharrelavonden in Hattem en Elburg

05 december 2015
Dirk Jan Septer en Piet Schuijn
VideoGalerij

Koningschieten

29 september 2014
Marjon Sloetjes
Video

Midwinterhoornblazen

12 mei 2014
Bert Bloemert

Een boom vol herinneringen

19 december 2014
Ann 't Hoen

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk
VideoGalerij

VuurFestival Meddo

27 februari 2015
Klaas te Kamp

In de ban van het Corsovirus

28 april 2015
Stichting Bloemencorso
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers
Video

De Boerenbruiloft

11 december 2014
Doortje Voortman

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Nieuwjaarsduik, een sociale, frisse traditie

03 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf

Brood met worst

05 december 2014
Erna Bosch

Het vat leegmaken

17 september 2015
Ap Dieker
Video

Kloten maken, vakwerk

26 september 2014
h.b.barmentloo