Het recept van de traditionele pannenkoeken met worst.:

melk

de hoeveelheid is afhankelijk van de hoeveelheid pannenkoeken die je wilt gaan bakken

eieren

een oude tante van ons zei altijd: per persoon 1 ei, maar het mag gerust meer, deze lekker loskloppen in de melk, dan worden de pannenkoeken luchtig.

bloem

door het mengsel van de melk en eieren kloppen, zodat een glad beslag ontstaat. Het moet niet te dun en niet te dik zijn. Ik weeg het nooit af, bekijk het beslag en probeer een pannenkoek. Wanneer het te dun is, dan nog wat bloem erbij en wanneer het te dik is dan nog wat melk erbij. Je kunt natuurlijk ook een pak pannenkoekmeel bij de supermarkt halen.

Een beetje olie in de koekenpan warm maken, een soeplepel beslag erin en dan de plakjes worst erin leggen. Wanneer de pannenkoek aan de bovenkant bijna droog is, deze 1 maal omkeren.

De worst is varkensworst, tegenwoordig te koop als “verse worst”. Ze moet eerst gekookt worden en dan laten afkoelen, waarna je er plakjes van kunt snijden.

eet smakelijk

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

Tag / Lijst: Eten en drinken, Streekgerecht, Recept, Kerstmis, Laren

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Aanzegger, aanspreker, begrafenisondernemer...

09 februari 2015
Willi Wilbrink-Hensbergen
Video

Kloten maken, vakwerk

26 september 2014
h.b.barmentloo

Eper Bijenmarkt

15 december 2015
M. de Voogd

De ballade van een muzikant

25 november 2015
Andries Zwart

Achterhoek Spektakeltoer

29 augustus 2015
Ina Brethouwer
GalerijAudio

Halfvastenoptocht in Angerlo

06 maart 2015
Danny Berntssen

Erwtensoep met pannenkoeken

09 november 2015
Truus Peters
Galerij

Buurtgebruiken rondom geboorte

11 juli 2014
Willi Wilbrink

Maartekeur

09 augustus 2015
Jef de Jager

Achterhoekse heufkeze

24 november 2015
Gerhard Kwak
Video

Meiboom zetten

12 mei 2014
G.J. Uwland

Brood met worst

05 december 2014
Erna Bosch

Haring happen

12 februari 2015
C.V. De Bultendarpers